Наталија Гелебан 

Рођена 5.12.1959.год. у Кули. Први сусрет са "даскама које живот значе" остварила у Кули где је петнаестак година била члан аматерског позоришта. После бројних награда и успешног бављења глумом од 1992 је у сталном радном односу у Народном позоришту Пирот. У матичном позоришту  одиграла је осамдесетак улога , тридесет и три режије и преко педесет костимографија и сценографија а уједно је основала и водила дечију сценску  радионицу са којом је остварила завидне резултате.

 

 

 

 

 

 

Улоге:
Бранислав Нушић „Не очајавајте никад“ - Нанет Дузе,
Молијер „Жорж Данден“ - Анжелика,
Лопе Де Вега „Заљубљена Мудрица“ - Херарда, Островски „Таленти и обожаваоци“ - Његина,
Шекспир „Сан летње ноћи“ - Титанија,
Марина Бјелић Ђурић „Успаванка“ - Јованка,
Софокле „Антигона“ - Еуридика,
Душан Ковачевић „Лари Томпсон“ - Драгана, Бојана,  
Роберт Андерсон „ Како могу да те чујем кад вода тече“ - Џеки Барнстејбл
Радослав Златан Дорић „ Како смо волели друга Тита“ – Катица Дунђерски,
Миодраг Симоновић „ А Нишава тече...“ – Јеглика , Бранислав Нушић „ Народни посланик“ – Павка , Милена Богавац „ Драги тата„ – Марина Вељковић,

Петар Петровић Пеција „ Враголије“ –  Јуца
Џорџ Бернард Шо „Пигмалион“ – Г-ђа Хигинс, Коста Трифковић „ Избирачица“ – Јеца , Антон Павлович Чехов „ Крчма“ – Маријуса  Назаровна ,  Небојша Ромчевић „Лаки комад“ – Тетка Дара , Србислав Минковић „ Панчићи и Ранчићи“ – Гина Ранчић , Јован Стерија Поповић „Зла Жена“- Султана , Јанош Хај „ Мали Геза“ – Визика,
и друге не мање значајне улоге.
 Улога у филму  „ Ивкова слава“     

 

Награде : 1998. године окружно такмичење представа за децу у Лебану – награда за режију и награда за визуелно сценски доживљај за  представу „ Вилин вез“  Невене Симин као и награда за најбољу представу у целини.
Бечеј 1998. Републички фестивал представа за децу  „ Мајске игре“ , награда за режију и награда за најбољу представу „Бубица“ , Тоде Николетић .

Бечеј 1999. Фестивал  „ Мајске игре“, награда за најбољу представу у целини као и награда за режију за представу „ Прва журка“ , Тоде Николетић.

Бечеј 2000. Фестивал „Мајске игре“, друго место и награда за најбољи костим за представу „ Бајка о цару и пастиру“, Б.Трифуновић.

 

Плакета за развој позоришне уметности, 2004. на  шесдесетогодишћицу позоришта у Пироту.

Плакета за Глумицу вечери , Балканфест театар Димитровград за улогу Катице Дунђерски у представи „ Како смо волели друга Тита“ 2005. год.
Плакета за Глумицу вечери , Балканфест театар Димитровград  2007. за улогу Марине Вељковић у представи „ Драги тата“, Милене Богавац у режији Владимира Лазића.

Плакета „Људи за ново време“ , личност године из области културе Јануар 2013. год.